Søg | Indeks | Sitemap |  Til forsiden

Du er her: Forside Bysamfund og bydele Ulfborg Service

Udskriv siden

Service

Offentlig service

I det gamle rådhus er der i dag etableret borgerservice, der lokalt kan servicere borgerne i forhold til de opgaver der ikke kræver fagspecialister.
Der forventes ikke ændringer på skoleområdet, omkring biblioteket eller anlæg for børne- og ungdomsorganisationerne, der kræver større arealudlæg. Eventuelle ændringer eller udvidelser kan etableres indenfor de nuværende rammer.

Sportsanlæg og stadion

Vestjydsk Fritidscenter råder over en traditionel idrætshal med faciliteter til de mest kendte idrætsgrene som håndbold, indefodbold, badminton, volleyball, basketball, karate og gymnastik. Der er desuden en ny multisal, fitnesscenter og stor svømmehal.

I løbet af året afholdes en del ikke idrætslige arrangementer som ungdomsdiskotek, udstillinger, fester og koncerter.

Ulfborg Stadion og træningsbanerne ved Vestjydsk Fritidscenter er rammen for byens fodboldklub.

Ulfborg Børnehus

Ulfborg Børnehus er en kommunal børneinstitution med plads til 88 børn i alderen 3 - 6 år. Senest er institutionen udvidet til også at omfatte en vuggestue med plads til 12 børn.

Et kvarters gang fra børnehuset ligger børnehusets  skovafsnit, som alle grupperne anvender på skift. Der forefindes pavillon, værksted og overdækket spiseplads på en stor grund.

Ulfborg Skole

Ulfborg Skole ligger centralt midt i Ulfborg by og er nyrenoveret. Skolen har 360 elever fra 0. - 9. klasse foruden en specialklasse med 34 elever. Der er 35 lærere og 15 pædagoger/medhjælpere på skolen. I tilknytning til skolen er der et skolefritidshjem med 110 børn.

Ulfborg Friskole

Ulfborg Friskole med tilhørende børnehave ?Sneglehuset? ligger nabo til Ulfborg Anlæg. Skolen har elever fra 0. ? 8. klasse.

Bibliotek

Biblioteket har til huse i et bygningskompleks på torvet i Ulfborg. Biblioteket blev indviet i 1997. Biblioteket rummer en materialebestand på ca. 20.000 bøger og andre medier.

Kultur

Lullebierne er en forening af musik- og sangglade amatører, som på et professionelt plan har leveret 6-8 årlige forestillinger med musik sang og underholdning i den gamle biograf i Ulfborg. Herudover leveres underholdning til andre arrangementer, firmafester, byfester, fødselsdage m.v.

Ældre

Ulfborg Aktiv Center består af tre enheder: Pleje- og ældreboliger, aktivitetscenter samt køkken og cafeterie-del.
Boligdelen består af 58 boliger samt 10 gæstestuer beregnet til kortere ophold i forbindelse med rehabilitering, rekreation m.m.
Aktivitetscentret er et hus med forskellige værksteder. Her tilbydes en række forskellige aktivitets- og dagtilbud til borgere, som bor på stedet og pensionister fra lokalområdet.
Cafeteriet kan benyttes af borgere, som bor på stedet samt pensionister bosiddende i lokalområdet og benytter aktivitetsdelen i centret. I cafeteriet afholdes ugentligt flere større arrangementer for målgruppen.

Kloak og spildevand

Ulfborg Renseanlæg skal være et centralt rensningsanlæg og er senest blevet udbygget i 1999. Det er meningen på sigt at nedlægge renseanlægget i Sdr. Nissum, og pumpe al spildevand fra Husby-, Staby- og Sdr. Nissum-området til Ulfborg.

Varmeforsyning

I Ulfborg er hovedparten af boligerne tilsluttet det flis- og halmfyrede fjernvarmeværk. Kommunen vil  tilskynde til fremme af alternativ energiforsyning, som for eksempel halm, træ, jordvarme, vind, biogas, solvarme m.v.

 

Kort
Hovedstruktur og rammer


Ulfborg Bibliotek


Borgerservice

Ulfborg Friskole